TUTORIAL SETTING APN

Apa itu APN? Bagaimana APN berfungsi? Macam mana cara nak setting APN dekat telefon pintar? Saya terangkan satu persatu. APN atau nama penuhnya Access Point Name adalah protokol yang menggunakan kod yang dipasang dalam telefon bertujuan untuk menambah kelajuan internet sama ada daripada mod perlahan kepada mod normal, laju atau sebaliknya. Biasanya berlaku masalah pada […]

PELAN BAHARU H50U

redONE pada hari ini secara rasminya melancarkan pelan internet baharu yang diberi nama HYBRID 50U. Ini adalah buah tangan terbaru redONE selepas pakej sebelum ini iaitu AMAZING 68U ditamatkan jualannya bermula 4/11/2020. Pelan internet baharu ini ternyata lebih jimatkan kos bulanan anda kerana pakej ini juga dilengkapi dengan unlimited data untuk kegunaan semua aplikasi di […]

SALAM MAULIDUR RASUL

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى آلِ إبْرَاهِيمَ وَبَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى آلِ إبْرَاهِيمِ إنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ “..sesungguhnya, orang yang paling dekat denganku pada hari kiamat adalah orang yang paling banyak berselawat ke atasku..” Sebagai umat Islam, marilah kita berselawat ke atas junjungan nabi setiap hari. […]

PROJEK DUIT 2020

Selama ni kita guna produk telco, beli topup / bayar bil. Tau tak orang yang daftarkan kita tu dapat INCOME berganda. Sekarang giliran kita pulak buat duit. Tak susah mana pun. Rugi tau kalau tak ambik peluang ni sekarang. Bahan semua diberi. Hanya perlu promote je ikut step by step yang diajar. Nak tau macam […]

APLIKASI MYSEJAHTERA

Aplikasi MySejahtera merupakan aplikasi yang digunakan untuk pemantauan COVID19. Aplikasi ini membolehkan pengguna melaksanakan penilaian kesihatan sendiri dan mendapatkan maklumat lokasi fasiliti kesihatan yang berdekatan serta menerima maklumat terkini dan panduan daripada sumber yang sahih. Pengguna boleh download dari Google Play Store atau Apple Store Aplikasi ini dibangunkan melalui kerjasama strategik Majlis Keselamatan Negara, Kementerian […]

FAKTOR KELAJUAN INTERNET

Semua pengguna telco inginkan kelajuan internet setiap kali mengakses ke media sosial atau website mahu pun ketika membuat kerja-kerja online Internet perlahan menjadikan semua orang bengang termasuk saya sendiri. Apakah faktor yang mempengaruhi kelajuan internet? Jom sama-sama baca dan ambil tahu. TELEFON – jika anda menggunakan telefon model lama, mungkin dengan kapasiti ram dan memori […]