TUTORIAL DAFTAR SIMKAD ONLINE

Macam mana nak daftar pelan internet yang anda mahu hanya menggunakan telefon dan tidak perlu lagi walk in ke kedai atau jumpa ejen? Baca sampai habis. Saya berikan tutorial mudah. Sila ikut langkah di bawah. STEP 1 Kenal pasti pakej yang anda mahu langgan. Pilih sama ada nak kekal nombor lama atau nombor baharu. Lihat […]

SEMAK COVERAGE TELCO

Macam mana nak semak coverage sesuatu telco tu bagus atau tidak di kawasan anda? Pernah ambil tahu tak? Atau anda nampak ada promosi pakej internet murah, terus langgan? Sebenarnya adalah penting untuk kita sebagai pengguna ambil tahu coverage telco di sesuatu kawasan yang kita kerap pergi sebelum kita bersetuju melanggan pelan telco yang ditawarkan. Jika […]

TESTIMONI PENGGUNA

Setiap peniaga memerlukan testimoni pengguna bagi meneruskan kelangsungan bisnes. Tak kiralah tertimoni yang positif atau sebaliknya, ia wajar disampaikan kepada penjual. Jika bagus testimoninya, boleh dikongsi kepada semua. Manalah tahu ada orang lain yang nak guna khidmat atau cari produk yang bagus. Jika kurang bagus, bagi tahu penjual baik-baik. Apa yang kurang boleh dibaiki di […]

PELAN POSTPAID JIMAT

Perhatian!! Sukacita dimaklumlan, pelancaran pelan baharu redONE postpaid mulai 1 April 2020. Terdapat dua pelan dilancarkan dengan kapasiti data yang lagi besar. Apa yang bestnya pakej ni? Jom baca satu-satu penerangan saya dalam setiap pakej PAKEJ AMAZING 58 Anda dapat : 20GB data laju bebas guna (tiada sekatan kelajuan) 30GB redVIDEO – youtube, iflix, dll […]

FAKTOR KELAJUAN INTERNET

Semua pengguna telco inginkan kelajuan internet setiap kali mengakses ke media sosial atau website mahu pun ketika membuat kerja-kerja online Internet perlahan menjadikan semua orang bengang termasuk saya sendiri. Apakah faktor yang mempengaruhi kelajuan internet? Jom sama-sama baca dan ambil tahu. TELEFON – jika anda menggunakan telefon model lama, mungkin dengan kapasiti ram dan memori […]

PANDUAN MEMILIH TELCO

Biasanya pengguna yang nampak iklan telco tawarkan data besar tanpa banyak soal akan terus langgan pakej tersebut. Baru pakai sekejap data habis. Rupa rupanya yang ditawarkan data besar tu sikit je. Selebihnya data basic. So, internet jadi slow. Kena tunggu masuk bulan baru untuk auto renew data. Mesti ramai yang kecewa jadi macam tu. Pengguna […]