PANDUAN MEMILIH TELCO

Biasanya pengguna yang nampak iklan telco tawarkan data besar tanpa banyak soal akan terus langgan pakej tersebut. Baru pakai sekejap data habis. Rupa rupanya yang ditawarkan data besar tu sikit je. Selebihnya data basic. So, internet jadi slow. Kena tunggu masuk bulan baru untuk auto renew data. Mesti ramai yang kecewa jadi macam tu. Pengguna […]

DATA LAJU 40GB

Wow.. Bestnya. Macam mana nak dapatkan data internet 40GB ni?.. Rilek gais.. Jom baca detail pakej kat bawah ni dulu.. Langgan pakej ni, anda akan dapat : 20GB high speed data. 10GB redVIDEO. You Tube, Netflix dan banyak lagi. 10GB redSOCIAL. Data ini khas diguna untuk Facebook, Instagram, WhatsApp dan Wechat Unlimited call Harga asal […]

JIMATKAN KOS

Tidak dinafikan internet dah jadi satu keperluan pada zaman sekarang. Kenapa keperluan? Sebab semua orang menggunakannya setiap masa. Ada banyak tawaran pakej internet murah yang ditawarkan oleh syarikat telco. Sebagai pengguna, pilihlah pakej internet yang anda mampu bayar komitmen setiap bulan tanpa ada tunggakan. Jika setiap bulan ada tunggakan bermakna anda belum mampu nak pakai […]

PREPAID TAK BAGUS?

Bila tengok ada yang guna prepaid dan sanggup berhabis sampai RM60, RM70, RM100, RM200 sebulan, timbul rasa nak bantu. Barangkali pengguna prepaid ni tak nampak ada promosi pakej postpaid yang murah sekarang ni. Atau ada yang takut-takut nak guna postpaid sebab dimomokkan dengan cerita-cerita yang tak best tentang postpaid?.. Kesiannya. Kebanyakan pelanggan yang daftar dengan […]

NAMA BLACKLIST?

Pernah tak korang hadapi kesukaran nak langgan pakej postpaid sebab nama dah blacklist? Mesti leceh kan guna prepaid sebab nak kena selalu topup je. Bukan guna prepaid tu tak bagus. Tapi sebab kos penggunaan bulanan tu menyamai atau melebihi penggunaan kos postpaid, lebih baik langgan pakej postpaid kan? Kalau korang jarang guna telefon untuk urusan […]

POSTPAID JIMAT

=======================SIAPA ADA MASALAH NI======================= ? Coverage telco lemau, lembab…? Asyik kena topup tiap minggu, banyak duit abis.? Dah topup selalu kredit kena telan, tak perasan ke?? Data internet tak cukup. Nak beli data mahal plak.? Nak tukar prepaid ke postpaid tak lepas. Ada blacklist. Meh saya bantu selesaikan. Guna je pakej redONE postpaid 😕 Pakej dengan rangkaian paling luas.? Lebih 1 JUTA […]

CALL OFF NET / ON NET

Perasan tak dalam pakej redONE ada tertera ‘unlimited call on net only’. Bagi yang dah guna pakej redONE, cuba dial *123#, tekan nombor 1 dan rujuk pada kegunaan semasa. Nampak macam gambar kat bawah ni.. Apa maksud offnet ni?.. Bahasa mudahnya, panggilan OFFNET bermaksud panggilan yang dibuat daripada telco yang korang guna sekarang kepada telco […]