TUTORIAL SETTING APN

Apa itu APN? Bagaimana APN berfungsi? Macam mana cara nak setting APN dekat telefon pintar? Saya terangkan satu persatu. APN atau nama penuhnya Access Point Name adalah protokol yang menggunakan kod yang dipasang dalam telefon bertujuan untuk menambah kelajuan internet sama ada daripada mod perlahan kepada mod normal, laju atau sebaliknya. Biasanya berlaku masalah pada […]

TUTORIAL DAFTAR SIMKAD ONLINE

Macam mana nak daftar pelan internet yang anda mahu hanya menggunakan telefon dan tidak perlu lagi walk in ke kedai atau jumpa ejen? Baca sampai habis. Saya berikan tutorial mudah. Sila ikut langkah di bawah. STEP 1 Kenal pasti pakej yang anda mahu langgan. Pilih sama ada nak kekal nombor lama atau nombor baharu. Lihat […]

SEMAK COVERAGE TELCO

Macam mana nak semak coverage sesuatu telco tu bagus atau tidak di kawasan anda? Pernah ambil tahu tak? Atau anda nampak ada promosi pakej internet murah, terus langgan? Sebenarnya adalah penting untuk kita sebagai pengguna ambil tahu coverage telco di sesuatu kawasan yang kita kerap pergi sebelum kita bersetuju melanggan pelan telco yang ditawarkan. Jika […]

BELANJAWAN 2021

Perbelanjaan bagi 2021 merupakan perbelanjaan terbesar dalam sejarah dengan nilai sebanyak RM322.5 bilion. Berikut adalah summary Highlights Belanjawan 2021  1. Pengeluaran dari Akaun KWSP 1, moratorium pinjaman untuk B40, kredit perkhidmatan e-wallet dan telco, pelepasan cukai pendapatan yang lebih tinggi dan beberapa faedah lain diumumkan.– Kredit telco RM180 untuk B40 dan e-wallet RM50 untuk belia […]

PELAN BAHARU H50U

redONE pada hari ini secara rasminya melancarkan pelan internet baharu yang diberi nama HYBRID 50U. Ini adalah buah tangan terbaru redONE selepas pakej sebelum ini iaitu AMAZING 68U ditamatkan jualannya bermula 4/11/2020. Pelan internet baharu ini ternyata lebih jimatkan kos bulanan anda kerana pakej ini juga dilengkapi dengan unlimited data untuk kegunaan semua aplikasi di […]

TELEFON PERCUMA

Wow! Betul ke ni boleh dapat telefon pintar percuma? Sukacita dimaklumkan, sekarang ni sedang berlangsung promosi dari redONE untuk membolehkan pelanggan setia menerima sebuah telefon pintar secara percuma! Ada apa-apa syarat ke nak dapatkan telefon ni? Jom, baca info di bawah sampai habis. Macam mana nak dapatkan model telefon ni? Akaun master anda sekarang Amazing38. […]

TESTIMONI PENGGUNA

Bila pengguna redONE postpaid rasa lega dengan penggunaan pakej internet yang dilanggan, lihat apa yang terjadi 😊 Ada banyak lagi testimoni pengguna yang berpuas hati dengan servis saya. Boleh klik pada ruang MENU – TESTIMONI Dapatkan pelan postpaid termurah dengan data internet yang lebih besar. Boleh kekal nombor lama. Nama ada blacklist diterima Boleh beli […]

TESTIMONI PENGGUNA

Setiap peniaga memerlukan testimoni pengguna bagi meneruskan kelangsungan bisnes. Tak kiralah tertimoni yang positif atau sebaliknya, ia wajar disampaikan kepada penjual. Jika bagus testimoninya, boleh dikongsi kepada semua. Manalah tahu ada orang lain yang nak guna khidmat atau cari produk yang bagus. Jika kurang bagus, bagi tahu penjual baik-baik. Apa yang kurang boleh dibaiki di […]

PANDUAN MEMILIH TELCO

Biasanya pengguna yang nampak iklan telco tawarkan data besar tanpa banyak soal akan terus langgan pakej tersebut. Baru pakai sekejap data habis. Rupa rupanya yang ditawarkan data besar tu sikit je. Selebihnya data basic. So, internet jadi slow. Kena tunggu masuk bulan baru untuk auto renew data. Mesti ramai yang kecewa jadi macam tu. Pengguna […]