SETTING ‘OFF’ AUTO PLAY VIDEO DI FACEBOOK

Perasan tak setiap kali bukak je facebook app, dekat news feed ada video konten yang datang dari iklan atau orang yang kita follow.

Macam mana nak setting supaya video tu tak terpasang secara automatik? Yelah, korang bukan tengok sangat pun.

Meh saya tunjukkan step by step nak setting tutup ‘AUTOPLAY’ nih.

LANGKAH 1

LANGKAH 2

LANGKAH 3

LANGKAH 4

Selesai. Senang je kan?

Lepas ni video kat facebook app korang dah takde auto play lagi kecuali korang gatal tangan pi tekan.

Jimatkan kos telco dengan langgan pelan postpaid paling murah

Boleh kekal nombor lama. Blacklist diterima.

Klik DI SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published.