KELEBIHAN redONE POSTPAID

Masih ramai lagi pengguna telco di luar sana yang tidak nampak manfaat dan kelebihan postpaid.

Jom saya kongsikan.

Saya dihubungi seorang pelanggan prepaid yang mahu melanggan pakej redONE postpaid. Katanya tak larat nak guna prepaid sebab setiap minggu perlu topup.

Sebagai peniaga, pelanggan ini perlu membuat panggilan penting kepada pembekal dan pelanggannya sendiri setiap hari bagi memenuhi tuntutan bisnes.

Oleh kerana namanya sebelum ini ada rekod disenarai hitam (#blacklist telco) permohonan beliau untuk melanggan pakej postpaid syarikat telekomunikasi lain tidak diluluskan.

Jadi, beliau terpaksa membuat topup prepaid setiap minggu dan ada kalanya mencecah sehingga RM400 sebulan.

Sehinggalah beliau bertemu dengan saya dan menceritakan masalahnya, saya memberi tahu bahawa redONE memberi peluang kedua kepada pengguna prepaid yang blacklist untuk melanggan pakej postpaid.

Saya menerangkan tiada bayaran deposit atau upfront payment dikenakan. Cuma bayar pendaftaran RM10 dan beliau boleh melanggan pakej unlimited call dan 20GB data internet dengan kadar bayaran RM58 sebulan.

Beliau sungguh teruja dan terus minta saya daftarkan.

Daripada kos RM400 sebulan, kini beliau cuma perlu bayar RM58 sahaja sebulan. Kan jimat tu.

Bagi anda pengguna prepaid yang blacklist di luar sana, jangan takut untuk gunakan postpaid. Masih ada peluang untuk anda kurangkan beban kos telco setiap bulan.

Tak salah guna prepaid jika anda bukan heavy call user atau heavy internet user. Tapi jika kos topup mencecah RM60 sebulan, saya cadangkan anda bertukar ke redONE postpaid sahaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.