JIMAT RUANG

Perasan tak?

Setiap kali kawan atau orang lain hantar gambar atau video ke whatsapp group yang kita join, automatik gambar atau video tu auto download dan masuk ke galeri telefon.

Kalau satu group saja tak apa. Kalau ada lebih 100 group? Maka penuh la memori telefon dengan gambar dan video je.

Kadang sebab tu salah satu punca mengapa telefon jadi berat (slow).

Macam mana nak setting supaya gambar dan video tak auto masuk ke galeri telefon?

Follow je step kat bawah ni,

LANGKAH 1

Pilih group whatsapp dan klik masuk.

LANGKAH 2

Klik pada bahagian atas tajuk

LANGKAH 3

Klik pada media visibility

LANGKAH 4

Klik pada butang ‘no’

Mudah kan? Boleh cuba. Lepas ni dah jimat space dalam telefon tu.

Harap telefon tak slow lagi dan data pun dapat dijimatkan.