FAHAMI SOP PENGGUNA

Sebelum melanggan pakej internet dan call yang ditawarkan oleh mana-mana telco, pastikan anda bertanya dengan lebih jelas pakej yang hendak dilanggan supaya anda jelas dan faham. Selepas anda dengar penjelasan dan bersetuju untuk melanggan pakej, bermakna anda faham segala info awal yang telah dimaklumkan kepada anda. Selepas mendaftar pakej, anda seharusnya membuat semakan semula pada […]

KELEBIHAN redONE POSTPAID

Masih ramai lagi pengguna telco di luar sana yang tidak nampak manfaat dan kelebihan postpaid. Jom saya kongsikan. Saya dihubungi seorang pelanggan prepaid yang mahu melanggan pakej redONE postpaid. Katanya tak larat nak guna prepaid sebab setiap minggu perlu topup. Sebagai peniaga, pelanggan ini perlu membuat panggilan penting kepada pembekal dan pelanggannya sendiri setiap hari […]

UBAH MENTALITI

Saya tidak terkejut apabila jumpa dengan ramai pengguna prepaid yang masih lagi topup sekitar RM10, RM20 dan RM30 setiap minggu. Ada yang mengaku guna prepaid habiskan topup antara RM100 hingga RM300 sebulan. Yang suka ‘menyimpan’ baki kredit pun ada. Minda gemar topup prepaid setiap minggu harus diubah. Tak salah pun anda nak guna prepaid. Tapi […]

PERCAYALAH

Kalau nak langgan pakej internet dan call untuk satu keluarga sekali jalan, korang kena buat kira-kira yang betul tau supaya kos bulanan tu tak bertambah.Wajib buat perbandingan kos. Kalau sebelum ni masing-masing guna telco dengan kadar bayaran bulanan yang berbeza. Tetapi apabila ketua keluarga tetapkan guna satu pakej yang sama saja bagi semua orang, yang […]

UNLIMITED CALL

Betul. Bukan semua orang nak pakai data sangat. Ada jugak yang kurang pakai data tapi mementingkan panggilan yang murah dan jimat. redONE tawarkan pakej unlimited call ke semua rangkaian bersama 10GB data pada harga serendah RM38 je sebulan. Lebih murah, lebih jimat, lebih berbaloi. Jangan tak tau pulak ye sebab call redONE ke redONE free […]

CALL OFF NET / ON NET

Perasan tak dalam pakej redONE ada tertera ‘unlimited call on net only’. Bagi yang dah guna pakej redONE, cuba dial *123#, tekan nombor 1 dan rujuk pada kegunaan semasa. Nampak macam gambar kat bawah ni.. Apa maksud offnet ni?.. Bahasa mudahnya, panggilan OFFNET bermaksud panggilan yang dibuat daripada telco yang korang guna sekarang kepada telco […]

TAK NAK JIMAT KE?

Kalau kita nak guna dan pilih sesuatu produk telco adalah berdasarkan kemampuan kewangan dan kesesuaian liputan. Tapi ramai yang terbalik. Pilih data paling besar dan harga mahal. Pakai semahu-mahunya. Lepas tu cukup bulan bil sampai buat-buat tak nampak. Tak nak bayar. Bila tertunggak dua bulan, line disekat, mula la kata itu ini. Telco tu tak […]