JANA PENDAPATAN 2021

Anda berada di sini kerana sedang mencari-cari peluang macam mana nak tambah side income. Betul? Anda sudah 80% berada di landasan yang tepat. Peluang menjana pendapatan sebagai rakan niaga redONE kini dibuka untuk semua. 🌟 WAKTU BEKERJA Bekerja ikut selesa, kat mana-mana pun boleh. Lelaki atau wanita berumur 18 tahun ke atas. 🌟 BAHAN DISEDIAKAN […]

redONE SAHABATKU

redONE meraikan ulang tahun yang ke-10. Sepanjang tempoh ini, banyak suka duka dilalui, kejayaan demi kejayaan dicipta. Ramai rakan niaga yang telah berjaya mencipta pendapatan antara 4 dan 5 angka sebulan. redONE juga secara rasminya telah menjadi penaja kepada pasukan yang bertanding dalam Liga Super Malaysia 2021. Semoga pasukan tajaan redONE ini dapat bersaing hebat […]

TIP MELANGGAN PELAN INTERNET

Internet dan manusia berpisah tiada. Pada zaman yang serba maju ini, internet memainkan peranan penting dalam kehidupan kita. Sama ada untuk kegunaan harian biasa, kerja, perniagaan, hubungan sosial atau apa sahaja. Seringkali kita nak langgan pelan internet, tetapi kita tak tahu nak pilih telco apa yang sesuai dengan kegunaan kita. Langgan telco A, nanti line […]

WIFI MODEM UNTUK GURU, IBU BAPA

Anda bekerja dari rumah? Banyak buat kerja-kerja online? Anak-anak nak belajar tapi sambungan internet terhad? Nak langgan pakej wifi dekat luar terlalu mahal? Nama blacklist tak boleh langgan internet? Nak saya bantu? Ketika ini ( tempoh PKP 2.0) ramai yang bekerja dari rumah, anak-anak belajar secara atas talian, guru pula ditugaskan mengajar murid secara online […]

PKP 2.0

Petang tadi, Perdana Menteri Malaysia telah mengumumkan untuk melaksanakan semula Perintah Kawalan Pergerakan melibatkan tiga peringkat : Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) Apakah kesan pelaksanaan PKP ini terhadap rakyat Malaysia? Apa pula kesannya terhadap sektor ekonomi? Bersediakah kita sebagai rakyat biasa hadapi gelombang kali ini? Hanya […]

HARI PERTAMA 2021

Assalamualaikum, selamat sejahtera. Alhamdulillah, hari pertama masuk tahun baharu 2021 yang jatuh pada hari Jumaat diharap dapat memberi keberkatan kepada kita untuk meneruskan perjuangan hidup di muka bumi ini. Jika pada tahun 2020, isu politik, keselamatan, kesihatan dan ekonomi menjadi isu besar. Diharap pada tahun ini keadaan akan berubah. Cukuplah dah banyak jiwa yang sengsara. […]

TUTORIAL SETTING APN

Apa itu APN? Bagaimana APN berfungsi? Macam mana cara nak setting APN dekat telefon pintar? Saya terangkan satu persatu. APN atau nama penuhnya Access Point Name adalah protokol yang menggunakan kod yang dipasang dalam telefon bertujuan untuk menambah kelajuan internet sama ada daripada mod perlahan kepada mod normal, laju atau sebaliknya. Biasanya berlaku masalah pada […]