PENJIMATAN TERBAIK

Setiap orang menggunakan internet atas kepentingan masing-masing. Ada yang guna untuk buat kerja, main online games, berbisnes, study dan macam-macam lagi. Apa jua kegunaan internet, pastinya dua perkara ni menjadi keutamaan. Pertama kuota data dan kedua kos. Jika anda seorang yang heavy user data, kerap akses internet berjam-jam dalam sehari, anda lebih sesuai melanggan wifi. […]

EJEN TELCO

Seorang mentor perniagaan memberitahu, jika anda ingin mulakan sesuatu perniagaan, mulakan dengan apa yang ada di tangan, dan modal yang kurang daripada RM2000. Bukan mulakan dengan membuat pinjaman bank berpuluh beratus ribu untuk memulakan perniagaan. Jika anda untung daripada modal RM2000, anda boleh upgrade perniagaan anda ke satu tahap yang lebih tinggi seperti memiliki syarikat, […]

PILIHAN DI TANGAN KITA

Betul ke ada ketikanya kita rasa macam susahnya laa nak buat pilihan? Betul kan? Tapi bergantung kepada situasi juga. Sesetengah kita akan ambil masa yang agak lama untuk membuat pilihan. Ada pulak yang dah betul-betul terasa perlunya buat pilihan baru bertindak. Tapi bagi yang rasa perlunya pilihan tu segera dibuat, tindakan pantas akan diambil. Bergantung […]

PERCAYALAH

Kalau nak langgan pakej internet dan call untuk satu keluarga sekali jalan, korang kena buat kira-kira yang betul tau supaya kos bulanan tu tak bertambah.Wajib buat perbandingan kos. Kalau sebelum ni masing-masing guna telco dengan kadar bayaran bulanan yang berbeza. Tetapi apabila ketua keluarga tetapkan guna satu pakej yang sama saja bagi semua orang, yang […]

PENIAGA ONLINE

Pakej internet 15GB high speed + 5GB basic serta unlimited call ni biasanya memang saya rekomenkan dekat kebanyakan peniaga online yang berniaga melalui platform facebook, instagram, whatsapp atau telegram. Untuk seller online promote produk masing-masing dekat medium sosial kat atas tu sangat-sangat sesuai dan jimatkan kos. Kalau diikutkan, kuota data yang diberi tu memang cukup […]

JANGAN BAYAR MAHAL

Hari ni pagi-pagi lagi dah dapat wasap daripada kastemer. Nak tukar dari prepaid ke redONE postpaid. Tak sanggup dah asyik kena topup mahal katanya. Boleh rujuk dalam perbualan wasap dekat gambar kat bawah ni. Oleh kerana nak segera katanya, maka saya pun segera la COD. Seperti yang saya selalu ingatkan, jika ada telco lain yang […]

CEK ‘COVERAGE’

Biasanya dalam penggunaan telco ni kan, bab panggilan biasanya tak jadi isu sangat. Kat mana-mana kawasan boleh buat panggilan. Cuma kena caj atau tak je. Yang menjadi isu biasanya masalah coverage, kuota data. Setuju tak? Ramai yang melanggan pakej internet hari ini lebih fokus kepada tawaran harga yang murah. Macam-macam boleh dapat ‘FREE’ dengan pakej […]