FAHAMI SOP PENGGUNA

Sebelum melanggan pakej internet dan call yang ditawarkan oleh mana-mana telco, pastikan anda bertanya dengan lebih jelas pakej yang hendak dilanggan supaya anda jelas dan faham. Selepas anda dengar penjelasan dan bersetuju untuk melanggan pakej, bermakna anda faham segala info awal yang telah dimaklumkan kepada anda. Selepas mendaftar pakej, anda seharusnya membuat semakan semula pada […]

KELEBIHAN redONE POSTPAID

Masih ramai lagi pengguna telco di luar sana yang tidak nampak manfaat dan kelebihan postpaid. Jom saya kongsikan. Saya dihubungi seorang pelanggan prepaid yang mahu melanggan pakej redONE postpaid. Katanya tak larat nak guna prepaid sebab setiap minggu perlu topup. Sebagai peniaga, pelanggan ini perlu membuat panggilan penting kepada pembekal dan pelanggannya sendiri setiap hari […]

1 JUTA PENGGUNA

Masih ramai yang meragui kewujudan telco redONE. Bagi yang percaya, yakin dan seterusnya menjadi pengguna telco ini, tahniah dan terima kasih diucapkan. Pada Januari 2019 bertempat di Arena Of Stars, Genting Highland telah diumumkan bahawa pelanggan redONE postpaid sudah mencapai 1 juta pengguna. Tahniah diucapkan. Dalam satu jangka masa yang singkat sudah mencapai 1 juta […]

BERNIAGALAH

Kenapa berniaga?. Dengan income yang kita dapat, duit tu boleh bantu diri sendiri, kukuhkan kewangan sendiri. Boleh sara diri dan keluarga. Dengan income yang kita dapat, membolehkan kita bersedekah. Bantu golongan yang lebih susah dari kita. Golongan yang memerlukan. Kita tak kejar duit semata-mata. Kita kejar keberkatan rezeki. Kita tak sombong bila dapat income bisnes […]

UBAH MENTALITI

Saya tidak terkejut apabila jumpa dengan ramai pengguna prepaid yang masih lagi topup sekitar RM10, RM20 dan RM30 setiap minggu. Ada yang mengaku guna prepaid habiskan topup antara RM100 hingga RM300 sebulan. Yang suka ‘menyimpan’ baki kredit pun ada. Minda gemar topup prepaid setiap minggu harus diubah. Tak salah pun anda nak guna prepaid. Tapi […]

EJEN TELCO

Seorang mentor perniagaan memberitahu, jika anda ingin mulakan sesuatu perniagaan, mulakan dengan apa yang ada di tangan, dan modal yang kurang daripada RM2000. Bukan mulakan dengan membuat pinjaman bank berpuluh beratus ribu untuk memulakan perniagaan. Jika anda untung daripada modal RM2000, anda boleh upgrade perniagaan anda ke satu tahap yang lebih tinggi seperti memiliki syarikat, […]

PILIHAN DI TANGAN KITA

Betul ke ada ketikanya kita rasa macam susahnya laa nak buat pilihan? Betul kan? Tapi bergantung kepada situasi juga. Sesetengah kita akan ambil masa yang agak lama untuk membuat pilihan. Ada pulak yang dah betul-betul terasa perlunya buat pilihan baru bertindak. Tapi bagi yang rasa perlunya pilihan tu segera dibuat, tindakan pantas akan diambil. Bergantung […]

PENIAGA ONLINE

Pakej internet 15GB high speed + 5GB basic serta unlimited call ni biasanya memang saya rekomenkan dekat kebanyakan peniaga online yang berniaga melalui platform facebook, instagram, whatsapp atau telegram. Untuk seller online promote produk masing-masing dekat medium sosial kat atas tu sangat-sangat sesuai dan jimatkan kos. Kalau diikutkan, kuota data yang diberi tu memang cukup […]