LANGKAH PERTAMA

Tamat sudah sesi Previu Usahawan Telekomunikasi 1.0 yang diadakan secara PERCUMA di Eduport Training Centre, Kota Damansara, Selangor pada hari ini. Alhamdulillah dan terima kasih kepada peserta yang telah mengesahkan kehadiran dan beri peluang kpada diri sendiri untuk dengar sendiri bagaimana perniagaan telekomunikasi boleh dijadikan kerjaya dan jana pendapatan lumayan. Sesi penerangan bertajuk ‘mengapa redONE’ […]

PELUANG KERJAYA

Assalamualaikum. Salam sejahtera.. Kami dari redONE network ingin membuka peluang kepada anda di luar sana untuk menyertai team kami dalam SAFT redONE untuk bersama-sama menjana pendapatan dalam bidang telekomunikasi. Mengapa perniagaan redONE? ✔️Produk/service yang semua orang guna.✔️Produk/service dengan rangkaian yang luas.✔️Produk/service yang mampu milik.✔️Jaminan pendapatan yang tinggi.✔️Support team yang kuat disertai latihan dan bimbingan.✔️Leader yang […]

PELUANG BUAT DUIT

Apabila kos sara hidup semakin tinggi dan gaji kita tak mampu lagi nak menampung keperluan bulanan, apa sepatutnya kita perlu buat? Jawapannya – tambah side income. Ya. Tambah side income. Tetapi tak ramai yang berminat nak tambah side income atas pelbagai faktor alasan. Malah ramai yang berharap agar kerajaan pulak yang bantu. Kalau diri tu […]

PERSIAPAN AKHIR

Apahal la main kat sungai pulak dia nih…Ini antara aktiviti rakan niaga petang tadi. Kami sedang mengadakan persiapan untuk Previu Usahawan Telekomunikasi yang diadakan pada 2/3/2019 nanti. Menarik topik kupasan beliau. Rugi tak hadir untuk dengar sesi sharing beliau dalam perniagaan telekomunikasi ni..Oh ye, seat tinggal 3 je lagi tau. Masuk percuma…Nak tau macam mana […]

DATA CEPAT HABIS

Ramai pengguna telco merungut data yang diguna cepat sangat habis. Ada yang langgan 10GB, esok lusa pasti habis. Alamak.. Baik, jom kita tengok, apa punca data cepat habis. Heavy user data. Tak pernah tutup data. Install terlalu banyak aplikasi dalam telefon. Banyak sangat group whatsapp atau telegram. Download video secara kerap melebihi kuota data yang […]

BEST KE JADI RAKAN NIAGA redONE NI?..

Ramai yang tanya best ke jadi rakan niaga redONE ni? Jawapan saya dah tentu la best. Nama pun rakan niaga, produknya pulak telekomunikasi, produk keperluan yang semua orang cari. Pasaran dalam bisnes telco ni sangat luas. Kenapa luas? Mengikut statistik yang dikeluarkan oleh Jabatan Perangkaan Malaysia, 22.58 juta penduduk di Malaysia berumur 16 hingga 64 […]

TUJUAN BERNIAGA

“ ..jika kita boleh bantu selesaikan masalah orang lain, Allah pasti akan bantu selesaikan masalah kita. Insya Allah..” Admin yakin dengan kata-kata kat atas tu. Dalam bisnes, duit perkara nombor dua, tiga atau seterusnya. Bagi sesetengah peniaga, tujuan mereka berniaga sebab satu perkara je iaitu ‘DUIT’. Duit memang penting, tapi duit akan datang kemudian bila […]

BEKERJA DARI RUMAH

Akibat memilih pekerjaan, tak sesuai dengan citarasa cara bekerja, ramai yang memilih untuk berhenti kerja dan mula berbisnes. Ada yang mulakan bisnes dengan berniaga di tepi jalan. Modalnya mungkin tak banyak tapi sekitar RM2k jugak. Ada yang mulakan bisnes dengan kedai fizikal. Modalnya berpuluh ribu. Ada yang mulakan bisnes sebagai ejen atau dropship yang mana […]