TUTORIAL SETTING APN

Apa itu APN? Bagaimana APN berfungsi? Macam mana cara nak setting APN dekat telefon pintar? Saya terangkan satu persatu. APN atau nama penuhnya Access Point Name adalah protokol yang menggunakan kod yang dipasang dalam telefon bertujuan untuk menambah kelajuan internet sama ada daripada mod perlahan kepada mod normal, laju atau sebaliknya. Biasanya berlaku masalah pada […]

NAK UBAH HIDUP

Ada yang kata, duit tak penting. Ada duit bukan boleh hidup senang pun. Betul ke? Kalau ada duit pun tak boleh hidup senang, macam mana pula kalau takde duit langsung? Atau duit hanya cukup-cukup makan saja setiap bulan? Paling kesian bila langsung takde duit dan kerap meminjam, hutang sana hutang sini? Yang mana lebih teruk?.. […]

SALAM MAAL HIJRAH

Ramai yang merancang nak ubah hidup ke arah yang lebih baik. Tapi tak ramai yang berani nak realisasikan apa yang telah dirancang. Tiada orang lain yang dapat bantu mengubah diri kita melainkan kita sendiri yang nak berubah. Tahun berganti tahun, jika masih tiada yang berubah tentang diri kita yakni ke arah yang lebih baik, positif, […]

BISNES DARI RUMAH

Klik tajuk untuk baca artikel. Zaman serba maju dan canggih sekarang ni, ada pelbagai produk bersaing hebat antara satu sama lain. Sesetengah produk memerlukan kedai fizikal untuk menggalakkan pengunjung. Tapi macam mana dengan pengunjung yang nak membeli tapi lokasinya jauh? Di sinilah kelebihan berniaga dari rumah secara online. Sama ada part time atau full time. […]

FAHAMI SOP PENGGUNA

Sebelum melanggan pakej internet dan call yang ditawarkan oleh mana-mana telco, pastikan anda bertanya dengan lebih jelas pakej yang hendak dilanggan supaya anda jelas dan faham. Selepas anda dengar penjelasan dan bersetuju untuk melanggan pakej, bermakna anda faham segala info awal yang telah dimaklumkan kepada anda. Selepas mendaftar pakej, anda seharusnya membuat semakan semula pada […]

KELEBIHAN redONE POSTPAID

Masih ramai lagi pengguna telco di luar sana yang tidak nampak manfaat dan kelebihan postpaid. Jom saya kongsikan. Saya dihubungi seorang pelanggan prepaid yang mahu melanggan pakej redONE postpaid. Katanya tak larat nak guna prepaid sebab setiap minggu perlu topup. Sebagai peniaga, pelanggan ini perlu membuat panggilan penting kepada pembekal dan pelanggannya sendiri setiap hari […]

1 JUTA PENGGUNA

Masih ramai yang meragui kewujudan telco redONE. Bagi yang percaya, yakin dan seterusnya menjadi pengguna telco ini, tahniah dan terima kasih diucapkan. Pada Januari 2019 bertempat di Arena Of Stars, Genting Highland telah diumumkan bahawa pelanggan redONE postpaid sudah mencapai 1 juta pengguna. Tahniah diucapkan. Dalam satu jangka masa yang singkat sudah mencapai 1 juta […]

JADI BOS SENDIRI

Rasa tersiksa kan hujung bulan je poket kosong, dalam akaun takde simpanan. Dompet makin nipis isinya. Nak tunggu gaji lambat lagi. Dapat gaji pun bayar hutang sana, bayar hutang sini, belanja sana, belanja sini sehari dua kosong balik. Kerja penat, dapat gaji dua hari dah tinggal sikit. Yang bujang terpaksa pinjam duit kawan atau mak […]

SALAM AIDILFITRI

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi kerana atas izin-Nya, kita dapat menamatkan perjuangan menahan gelora nafsu dan meningkatkan amal ibadat di bulan yang mulia. Ramadan telah pergi meninggalkan kita. Giliran Syawal untuk kita raikan pula. Jika pada bulan Ramadan ramai yang berbelanja mewah agar nampak bergaya semasa menyambut Hari Raya, cerita selepas itu pula berbeza. Ramai […]