EJEN TELCO

Seorang mentor perniagaan memberitahu, jika anda ingin mulakan sesuatu perniagaan, mulakan dengan apa yang ada di tangan, dan modal yang kurang daripada RM2000. Bukan mulakan dengan membuat pinjaman bank berpuluh beratus ribu untuk memulakan perniagaan. Jika anda untung daripada modal RM2000, anda boleh upgrade perniagaan anda ke satu tahap yang lebih tinggi seperti memiliki syarikat, […]

EMPAT PESANAN

Empat (4) pesanan Rasullullah. Pertama – Memberi Salam Nabi S.A.W memberi pesan kepada kita supaya memberi salam. Walaupun semasa mengangkat telefon, lebih baik kita dulu yang memberi salam untuk membezakan orang yang menelefon adalah orang yang Islama atau bukan Islam. Tidak salah memberi salam kepada yang bukan Islam kerana mereka juga manusia. Kedua – Bersedekah […]

NAK UBAH HIDUP

Zaman sekarang, macam-macam jenis pekerjaan ada. Tapi tak semua pekerjaan sesuai dengan jiwa kita kalau kita ni jenis yang memilih kerja. Kena cuba senaraikan dulu mana-mana peluang pekerjaan yang kita rasa boleh ambil peluang tu untuk buat duit. Salah satunya dengan jalankan bisnes redONE ni sebab apa? Modal rendah di bawah RM1k Produk mudah dibawa […]

PELUANG BISNES

TAWARAN KINI DI BUKA Selama ni kita guna produk telekomunikasi, beli topup atau bayar bil. Tau tak orang yang daftarkan kita tu dapat INCOME berganda. Sekarang giliran kita pulak buat duit. Tak susah pun. Rugi tau kalau tak ambik peluang ni sekarang. Hanya guna telefon. Tak perlu keluarkan belanja yang besar nak sewa kedai, nak sewa pekerja. […]

PELUANG KERJAYA

Assalamualaikum. Salam sejahtera.. Kami dari redONE network ingin membuka peluang kepada anda di luar sana untuk menyertai team kami dalam SAFT redONE untuk bersama-sama menjana pendapatan dalam bidang telekomunikasi. Mengapa perniagaan redONE? ✔️Produk/service yang semua orang guna.✔️Produk/service dengan rangkaian yang luas.✔️Produk/service yang mampu milik.✔️Jaminan pendapatan yang tinggi.✔️Support team yang kuat disertai latihan dan bimbingan.✔️Leader yang […]

PELUANG BUAT DUIT

Apabila kos sara hidup semakin tinggi dan gaji kita tak mampu lagi nak menampung keperluan bulanan, apa sepatutnya kita perlu buat? Jawapannya – tambah side income. Ya. Tambah side income. Tetapi tak ramai yang berminat nak tambah side income atas pelbagai faktor alasan. Malah ramai yang berharap agar kerajaan pulak yang bantu. Kalau diri tu […]

PERSIAPAN AKHIR

Apahal la main kat sungai pulak dia nih…Ini antara aktiviti rakan niaga petang tadi. Kami sedang mengadakan persiapan untuk Previu Usahawan Telekomunikasi yang diadakan pada 2/3/2019 nanti. Menarik topik kupasan beliau. Rugi tak hadir untuk dengar sesi sharing beliau dalam perniagaan telekomunikasi ni..Oh ye, seat tinggal 3 je lagi tau. Masuk percuma…Nak tau macam mana […]

ADA SESIAPA?

Pernah tak kadang rasa givap sangat dengan cara hidup sekarang. Pergi keje gelap. Balik kerja pun gelap. Selalu ‘takde masa’. Memang betul-betul sibuk. Sampaikan korang rasa koranglah manusia paling sibuk dalam dunia ni. Buat kerja berat sangat mengalahkan menteri kabinet. Sampai nak makan pun tak sempat. Punyalah sibuk dan fokus bekerja. Tapi dapat gaji tetap […]