HARI PERTAMA 2021

Assalamualaikum, selamat sejahtera. Alhamdulillah, hari pertama masuk tahun baharu 2021 yang jatuh pada hari Jumaat diharap dapat memberi keberkatan kepada kita untuk meneruskan perjuangan hidup di muka bumi ini. Jika pada tahun 2020, isu politik, keselamatan, kesihatan dan ekonomi menjadi isu besar. Diharap pada tahun ini keadaan akan berubah. Cukuplah dah banyak jiwa yang sengsara. […]

NAK UBAH HIDUP

Ada yang kata, duit tak penting. Ada duit bukan boleh hidup senang pun. Betul ke? Kalau ada duit pun tak boleh hidup senang, macam mana pula kalau takde duit langsung? Atau duit hanya cukup-cukup makan saja setiap bulan? Paling kesian bila langsung takde duit dan kerap meminjam, hutang sana hutang sini? Yang mana lebih teruk?.. […]

KENAPA INTERNET SLOW

Ada banyak punca kenapa talian internet anda jadi perlahan. Tetapi kebanyakan pengguna akan salahkan pihak telco terus. Bukan nak sebelahi mana-mana pihak. Kalau tak bagus pun saya akan kata tak bagus juga. Ada kes pengguna bertanya kenapa line internetnya slow. Saya nak tergelak je ditanya soalan macam tu. Kenapa? Sebab bukan saya yang guna telefon […]

BISNES DARI RUMAH

Klik tajuk untuk baca artikel. Zaman serba maju dan canggih sekarang ni, ada pelbagai produk bersaing hebat antara satu sama lain. Sesetengah produk memerlukan kedai fizikal untuk menggalakkan pengunjung. Tapi macam mana dengan pengunjung yang nak membeli tapi lokasinya jauh? Di sinilah kelebihan berniaga dari rumah secara online. Sama ada part time atau full time. […]

KELEBIHAN redONE POSTPAID

Masih ramai lagi pengguna telco di luar sana yang tidak nampak manfaat dan kelebihan postpaid. Jom saya kongsikan. Saya dihubungi seorang pelanggan prepaid yang mahu melanggan pakej redONE postpaid. Katanya tak larat nak guna prepaid sebab setiap minggu perlu topup. Sebagai peniaga, pelanggan ini perlu membuat panggilan penting kepada pembekal dan pelanggannya sendiri setiap hari […]

1 JUTA PENGGUNA

Masih ramai yang meragui kewujudan telco redONE. Bagi yang percaya, yakin dan seterusnya menjadi pengguna telco ini, tahniah dan terima kasih diucapkan. Pada Januari 2019 bertempat di Arena Of Stars, Genting Highland telah diumumkan bahawa pelanggan redONE postpaid sudah mencapai 1 juta pengguna. Tahniah diucapkan. Dalam satu jangka masa yang singkat sudah mencapai 1 juta […]

JADI BOS SENDIRI

Rasa tersiksa kan hujung bulan je poket kosong, dalam akaun takde simpanan. Dompet makin nipis isinya. Nak tunggu gaji lambat lagi. Dapat gaji pun bayar hutang sana, bayar hutang sini, belanja sana, belanja sini sehari dua kosong balik. Kerja penat, dapat gaji dua hari dah tinggal sikit. Yang bujang terpaksa pinjam duit kawan atau mak […]

SALAM AIDILFITRI

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi kerana atas izin-Nya, kita dapat menamatkan perjuangan menahan gelora nafsu dan meningkatkan amal ibadat di bulan yang mulia. Ramadan telah pergi meninggalkan kita. Giliran Syawal untuk kita raikan pula. Jika pada bulan Ramadan ramai yang berbelanja mewah agar nampak bergaya semasa menyambut Hari Raya, cerita selepas itu pula berbeza. Ramai […]

BERNIAGALAH

Kenapa berniaga?. Dengan income yang kita dapat, duit tu boleh bantu diri sendiri, kukuhkan kewangan sendiri. Boleh sara diri dan keluarga. Dengan income yang kita dapat, membolehkan kita bersedekah. Bantu golongan yang lebih susah dari kita. Golongan yang memerlukan. Kita tak kejar duit semata-mata. Kita kejar keberkatan rezeki. Kita tak sombong bila dapat income bisnes […]