PENIAGA ONLINE

Pakej internet 15GB high speed + 5GB basic serta unlimited call ni biasanya memang saya rekomenkan dekat kebanyakan peniaga online yang berniaga melalui platform facebook, instagram, whatsapp atau telegram. Untuk seller online promote produk masing-masing dekat medium sosial kat atas tu sangat-sangat sesuai dan jimatkan kos. Kalau diikutkan, kuota data yang diberi tu memang cukup […]

JIMAT RM12, BOH

Kalau dulu selalu topup RM10 seminggu. Ingatkan cukup, rupa-rupanya tak. Minggu depannya nak guna data dan call, kena topup RM30. Pun habis jugak. Minggu ketiga bulan yang sama topup lagi RM30 untuk beli data. Nampak macam tak banyak keluar duit kan? Tapi kira-kira balik dekat RM70 sebulan!! Apsal mahal sangat, boh? Tau tak pakej redONE […]

RANGKAIAN PALING LUAS

Ramai yang tak tahu redONE menggunakan infrastruktur mudah alih Celcom. Jadinya dekat mana pun ada network Celcom, kat situ jugak la ada coverage redONE. Setakat posting ini ditulis, redONE sudah ada lebih 1.2 juta pengguna di seluruh negara. Mengapa redONE harus menjadi pilihan pengguna? Harga pakej yang ditawarkan cukup murah. Data 4G high speed disertai […]

INTERNET LAJU

Rasa lega je bila dapat guna internet yang sesuai dengan kelajuan yang kita mahukan. Bukan bayar mahal tapi line slow giler. Tak berbaloi der bayar mahal dengan perkhidmatan yang kita terima. Alhamdulillah, kastemer puas hati dengan servis yang diberi. Kalau line internet kat tempat korang tu agak slow, dah boleh rancang la tukar ke telco […]

UNLIMITED CALL

Betul. Bukan semua orang nak pakai data sangat. Ada jugak yang kurang pakai data tapi mementingkan panggilan yang murah dan jimat. redONE tawarkan pakej unlimited call ke semua rangkaian bersama 10GB data pada harga serendah RM38 je sebulan. Lebih murah, lebih jimat, lebih berbaloi. Jangan tak tau pulak ye sebab call redONE ke redONE free […]

TIGA ISTILAH PENTING

Terdapat beberapa istilah dalam telekomunikasi yang pengguna wajib ambil tahu tertamanya kalau nak tukar telco atau tamatkan talian. Banyak kes pengguna nak tukar talian, tapi tersalah sebut istilah yang betul, akhirnya talian perkhidmatan ditamatkan. Saya nak kongsikan tiga istilah pada hari ni iaitu : PORT IN, PORT OUT dan TERMINATE. PORT IN – bermaksud pengguna […]

RM8 JE SEBULAN

Pernah dengar pakej postpaid yang bagi penjimatan luar biasa untuk berbual sepuas-puasnya dengan hanya RM8 je sebulan? Mesti korang tak pernah dengar kan. Di redONE postpaid, pakej ni jarang-jarang diiklankan oleh kebanyakan ejen. Pakej RM8 sebulan ni sangat sesuai untuk golongan yang betul-betul komited nak jimatkan kos. Hanya dengan RM8 sebulan dapat buat panggilan tanpa […]