1 JUTA PENGGUNA

Masih ramai yang meragui kewujudan telco redONE. Bagi yang percaya, yakin dan seterusnya menjadi pengguna telco ini, tahniah dan terima kasih diucapkan. Pada Januari 2019 bertempat di Arena Of Stars, Genting Highland telah diumumkan bahawa pelanggan redONE postpaid sudah mencapai 1 juta pengguna. Tahniah diucapkan. Dalam satu jangka masa yang singkat sudah mencapai 1 juta […]

UBAH MENTALITI

Saya tidak terkejut apabila jumpa dengan ramai pengguna prepaid yang masih lagi topup sekitar RM10, RM20 dan RM30 setiap minggu. Ada yang mengaku guna prepaid habiskan topup antara RM100 hingga RM300 sebulan. Yang suka ‘menyimpan’ baki kredit pun ada. Minda gemar topup prepaid setiap minggu harus diubah. Tak salah pun anda nak guna prepaid. Tapi […]

PENJIMATAN TERBAIK

Setiap orang menggunakan internet atas kepentingan masing-masing. Ada yang guna untuk buat kerja, main online games, berbisnes, study dan macam-macam lagi. Apa jua kegunaan internet, pastinya dua perkara ni menjadi keutamaan. Pertama kuota data dan kedua kos. Jika anda seorang yang heavy user data, kerap akses internet berjam-jam dalam sehari, anda lebih sesuai melanggan wifi. […]

PILIHAN DI TANGAN KITA

Betul ke ada ketikanya kita rasa macam susahnya laa nak buat pilihan? Betul kan? Tapi bergantung kepada situasi juga. Sesetengah kita akan ambil masa yang agak lama untuk membuat pilihan. Ada pulak yang dah betul-betul terasa perlunya buat pilihan baru bertindak. Tapi bagi yang rasa perlunya pilihan tu segera dibuat, tindakan pantas akan diambil. Bergantung […]

PERCAYALAH

Kalau nak langgan pakej internet dan call untuk satu keluarga sekali jalan, korang kena buat kira-kira yang betul tau supaya kos bulanan tu tak bertambah.Wajib buat perbandingan kos. Kalau sebelum ni masing-masing guna telco dengan kadar bayaran bulanan yang berbeza. Tetapi apabila ketua keluarga tetapkan guna satu pakej yang sama saja bagi semua orang, yang […]

PENIAGA ONLINE

Pakej internet 15GB high speed + 5GB basic serta unlimited call ni biasanya memang saya rekomenkan dekat kebanyakan peniaga online yang berniaga melalui platform facebook, instagram, whatsapp atau telegram. Untuk seller online promote produk masing-masing dekat medium sosial kat atas tu sangat-sangat sesuai dan jimatkan kos. Kalau diikutkan, kuota data yang diberi tu memang cukup […]

JIMAT RM12, BOH

Kalau dulu selalu topup RM10 seminggu. Ingatkan cukup, rupa-rupanya tak. Minggu depannya nak guna data dan call, kena topup RM30. Pun habis jugak. Minggu ketiga bulan yang sama topup lagi RM30 untuk beli data. Nampak macam tak banyak keluar duit kan? Tapi kira-kira balik dekat RM70 sebulan!! Apsal mahal sangat, boh? Tau tak pakej redONE […]