HARI PERTAMA 2021

Assalamualaikum, selamat sejahtera. Alhamdulillah, hari pertama masuk tahun baharu 2021 yang jatuh pada hari Jumaat diharap dapat memberi keberkatan kepada kita untuk meneruskan perjuangan hidup di muka bumi ini. Jika pada tahun 2020, isu politik, keselamatan, kesihatan dan ekonomi menjadi isu besar. Diharap pada tahun ini keadaan akan berubah. Cukuplah dah banyak jiwa yang sengsara. […]

NAK UBAH HIDUP

Ada yang kata, duit tak penting. Ada duit bukan boleh hidup senang pun. Betul ke? Kalau ada duit pun tak boleh hidup senang, macam mana pula kalau takde duit langsung? Atau duit hanya cukup-cukup makan saja setiap bulan? Paling kesian bila langsung takde duit dan kerap meminjam, hutang sana hutang sini? Yang mana lebih teruk?.. […]

SALAM MAAL HIJRAH

Ramai yang merancang nak ubah hidup ke arah yang lebih baik. Tapi tak ramai yang berani nak realisasikan apa yang telah dirancang. Tiada orang lain yang dapat bantu mengubah diri kita melainkan kita sendiri yang nak berubah. Tahun berganti tahun, jika masih tiada yang berubah tentang diri kita yakni ke arah yang lebih baik, positif, […]

NAMA ADA BLACKLIST?

Bila nama kita sendiri dah ada rekod blacklist, nak buat apa-apa urusan pun orang dah tak nak percaya lagi dah dengan kita. Ada beberapa sebab kenapa nama boleh jadi blacklist dan salah satunya adalah tidak membayar hutang. See.. Logiknya, kalau rekod lampau ada hutang tertunggak yang masih belum dijelaskan, belum dibayar, nak ke orang berurusan […]

BISNES DARI RUMAH

Klik tajuk untuk baca artikel. Zaman serba maju dan canggih sekarang ni, ada pelbagai produk bersaing hebat antara satu sama lain. Sesetengah produk memerlukan kedai fizikal untuk menggalakkan pengunjung. Tapi macam mana dengan pengunjung yang nak membeli tapi lokasinya jauh? Di sinilah kelebihan berniaga dari rumah secara online. Sama ada part time atau full time. […]

PASTIKAN BERBALOI

Sebut tentang pakej internet, ramai yang nak data besar pada harga murah. Kalau boleh nak unlimited data dan call tu pada harga RM1. Memang tidak dinafikan majoriti kita memang nak macam tu. Tapi sayangnya, syarikat pengendali telco di Malaysia saling bersaing. Bukan harga yang menjadi persoalan sahaja. Tetapi juga kualiti perkhidmatan yang disediakan. Sebagai pengguna, […]

1 JUTA PENGGUNA

Masih ramai yang meragui kewujudan telco redONE. Bagi yang percaya, yakin dan seterusnya menjadi pengguna telco ini, tahniah dan terima kasih diucapkan. Pada Januari 2019 bertempat di Arena Of Stars, Genting Highland telah diumumkan bahawa pelanggan redONE postpaid sudah mencapai 1 juta pengguna. Tahniah diucapkan. Dalam satu jangka masa yang singkat sudah mencapai 1 juta […]

JADI BOS SENDIRI

Rasa tersiksa kan hujung bulan je poket kosong, dalam akaun takde simpanan. Dompet makin nipis isinya. Nak tunggu gaji lambat lagi. Dapat gaji pun bayar hutang sana, bayar hutang sini, belanja sana, belanja sini sehari dua kosong balik. Kerja penat, dapat gaji dua hari dah tinggal sikit. Yang bujang terpaksa pinjam duit kawan atau mak […]

SALAM AIDILFITRI

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi kerana atas izin-Nya, kita dapat menamatkan perjuangan menahan gelora nafsu dan meningkatkan amal ibadat di bulan yang mulia. Ramadan telah pergi meninggalkan kita. Giliran Syawal untuk kita raikan pula. Jika pada bulan Ramadan ramai yang berbelanja mewah agar nampak bergaya semasa menyambut Hari Raya, cerita selepas itu pula berbeza. Ramai […]