NAMA ADA BLACKLIST?

Bila nama kita sendiri dah ada rekod blacklist, nak buat apa-apa urusan pun orang dah tak nak percaya lagi dah dengan kita. Ada beberapa sebab kenapa nama boleh jadi blacklist dan salah satunya adalah tidak membayar hutang. See.. Logiknya, kalau rekod lampau ada hutang tertunggak yang masih belum dijelaskan, belum dibayar, nak ke orang berurusan […]

FAHAMI SOP PENGGUNA

Sebelum melanggan pakej internet dan call yang ditawarkan oleh mana-mana telco, pastikan anda bertanya dengan lebih jelas pakej yang hendak dilanggan supaya anda jelas dan faham. Selepas anda dengar penjelasan dan bersetuju untuk melanggan pakej, bermakna anda faham segala info awal yang telah dimaklumkan kepada anda. Selepas mendaftar pakej, anda seharusnya membuat semakan semula pada […]

PASTIKAN BERBALOI

Sebut tentang pakej internet, ramai yang nak data besar pada harga murah. Kalau boleh nak unlimited data dan call tu pada harga RM1. Memang tidak dinafikan majoriti kita memang nak macam tu. Tapi sayangnya, syarikat pengendali telco di Malaysia saling bersaing. Bukan harga yang menjadi persoalan sahaja. Tetapi juga kualiti perkhidmatan yang disediakan. Sebagai pengguna, […]

1 JUTA PENGGUNA

Masih ramai yang meragui kewujudan telco redONE. Bagi yang percaya, yakin dan seterusnya menjadi pengguna telco ini, tahniah dan terima kasih diucapkan. Pada Januari 2019 bertempat di Arena Of Stars, Genting Highland telah diumumkan bahawa pelanggan redONE postpaid sudah mencapai 1 juta pengguna. Tahniah diucapkan. Dalam satu jangka masa yang singkat sudah mencapai 1 juta […]

UBAH MENTALITI

Saya tidak terkejut apabila jumpa dengan ramai pengguna prepaid yang masih lagi topup sekitar RM10, RM20 dan RM30 setiap minggu. Ada yang mengaku guna prepaid habiskan topup antara RM100 hingga RM300 sebulan. Yang suka ‘menyimpan’ baki kredit pun ada. Minda gemar topup prepaid setiap minggu harus diubah. Tak salah pun anda nak guna prepaid. Tapi […]

PENJIMATAN TERBAIK

Setiap orang menggunakan internet atas kepentingan masing-masing. Ada yang guna untuk buat kerja, main online games, berbisnes, study dan macam-macam lagi. Apa jua kegunaan internet, pastinya dua perkara ni menjadi keutamaan. Pertama kuota data dan kedua kos. Jika anda seorang yang heavy user data, kerap akses internet berjam-jam dalam sehari, anda lebih sesuai melanggan wifi. […]

JIMAT RM12, BOH

Kalau dulu selalu topup RM10 seminggu. Ingatkan cukup, rupa-rupanya tak. Minggu depannya nak guna data dan call, kena topup RM30. Pun habis jugak. Minggu ketiga bulan yang sama topup lagi RM30 untuk beli data. Nampak macam tak banyak keluar duit kan? Tapi kira-kira balik dekat RM70 sebulan!! Apsal mahal sangat, boh? Tau tak pakej redONE […]