NAMA ADA BLACKLIST?

Bila nama kita sendiri dah ada rekod blacklist, nak buat apa-apa urusan pun orang dah tak nak percaya lagi dah dengan kita. Ada beberapa sebab kenapa nama boleh jadi blacklist dan salah satunya adalah tidak membayar hutang. See.. Logiknya, kalau rekod lampau ada hutang tertunggak yang masih belum dijelaskan, belum dibayar, nak ke orang berurusan […]

FAHAMI SOP PENGGUNA

Sebelum melanggan pakej internet dan call yang ditawarkan oleh mana-mana telco, pastikan anda bertanya dengan lebih jelas pakej yang hendak dilanggan supaya anda jelas dan faham. Selepas anda dengar penjelasan dan bersetuju untuk melanggan pakej, bermakna anda faham segala info awal yang telah dimaklumkan kepada anda. Selepas mendaftar pakej, anda seharusnya membuat semakan semula pada […]

PENJIMATAN TERBAIK

Setiap orang menggunakan internet atas kepentingan masing-masing. Ada yang guna untuk buat kerja, main online games, berbisnes, study dan macam-macam lagi. Apa jua kegunaan internet, pastinya dua perkara ni menjadi keutamaan. Pertama kuota data dan kedua kos. Jika anda seorang yang heavy user data, kerap akses internet berjam-jam dalam sehari, anda lebih sesuai melanggan wifi. […]

PILIHAN DI TANGAN KITA

Betul ke ada ketikanya kita rasa macam susahnya laa nak buat pilihan? Betul kan? Tapi bergantung kepada situasi juga. Sesetengah kita akan ambil masa yang agak lama untuk membuat pilihan. Ada pulak yang dah betul-betul terasa perlunya buat pilihan baru bertindak. Tapi bagi yang rasa perlunya pilihan tu segera dibuat, tindakan pantas akan diambil. Bergantung […]

PENIAGA ONLINE

Pakej internet 15GB high speed + 5GB basic serta unlimited call ni biasanya memang saya rekomenkan dekat kebanyakan peniaga online yang berniaga melalui platform facebook, instagram, whatsapp atau telegram. Untuk seller online promote produk masing-masing dekat medium sosial kat atas tu sangat-sangat sesuai dan jimatkan kos. Kalau diikutkan, kuota data yang diberi tu memang cukup […]

RANGKAIAN PALING LUAS

Ramai yang tak tahu redONE menggunakan infrastruktur mudah alih Celcom. Jadinya dekat mana pun ada network Celcom, kat situ jugak la ada coverage redONE. Setakat posting ini ditulis, redONE sudah ada lebih 1.2 juta pengguna di seluruh negara. Mengapa redONE harus menjadi pilihan pengguna? Harga pakej yang ditawarkan cukup murah. Data 4G high speed disertai […]

INTERNET LAJU

Rasa lega je bila dapat guna internet yang sesuai dengan kelajuan yang kita mahukan. Bukan bayar mahal tapi line slow giler. Tak berbaloi der bayar mahal dengan perkhidmatan yang kita terima. Alhamdulillah, kastemer puas hati dengan servis yang diberi. Kalau line internet kat tempat korang tu agak slow, dah boleh rancang la tukar ke telco […]