NAMA ADA BLACKLIST?

Bila nama kita sendiri dah ada rekod blacklist, nak buat apa-apa urusan pun orang dah tak nak percaya lagi dah dengan kita. Ada beberapa sebab kenapa nama boleh jadi blacklist dan salah satunya adalah tidak membayar hutang. See.. Logiknya, kalau rekod lampau ada hutang tertunggak yang masih belum dijelaskan, belum dibayar, nak ke orang berurusan […]

BISNES DARI RUMAH

Klik tajuk untuk baca artikel. Zaman serba maju dan canggih sekarang ni, ada pelbagai produk bersaing hebat antara satu sama lain. Sesetengah produk memerlukan kedai fizikal untuk menggalakkan pengunjung. Tapi macam mana dengan pengunjung yang nak membeli tapi lokasinya jauh? Di sinilah kelebihan berniaga dari rumah secara online. Sama ada part time atau full time. […]

1 JUTA PENGGUNA

Masih ramai yang meragui kewujudan telco redONE. Bagi yang percaya, yakin dan seterusnya menjadi pengguna telco ini, tahniah dan terima kasih diucapkan. Pada Januari 2019 bertempat di Arena Of Stars, Genting Highland telah diumumkan bahawa pelanggan redONE postpaid sudah mencapai 1 juta pengguna. Tahniah diucapkan. Dalam satu jangka masa yang singkat sudah mencapai 1 juta […]

SALAM AIDILFITRI 2019

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi kerana atas izin-Nya, kita dapat menamatkan perjuangan menahan gelora nafsu dan meningkatkan amal ibadat di bulan yang mulia. Ramadan telah pergi meninggalkan kita. Giliran Syawal untuk kita raikan pula. Jika pada bulan Ramadan ramai yang berbelanja mewah agar nampak bergaya semasa menyambut Hari Raya, cerita selepas itu pula berbeza. Ramai […]

EJEN TELCO

Seorang mentor perniagaan memberitahu, jika anda ingin mulakan sesuatu perniagaan, mulakan dengan apa yang ada di tangan, dan modal yang kurang daripada RM2000. Bukan mulakan dengan membuat pinjaman bank berpuluh beratus ribu untuk memulakan perniagaan. Jika anda untung daripada modal RM2000, anda boleh upgrade perniagaan anda ke satu tahap yang lebih tinggi seperti memiliki syarikat, […]

EMPAT PESANAN

Empat (4) pesanan Rasullullah. Pertama – Memberi Salam Nabi S.A.W memberi pesan kepada kita supaya memberi salam. Walaupun semasa mengangkat telefon, lebih baik kita dulu yang memberi salam untuk membezakan orang yang menelefon adalah orang yang Islama atau bukan Islam. Tidak salah memberi salam kepada yang bukan Islam kerana mereka juga manusia. Kedua – Bersedekah […]

CEK ‘COVERAGE’

Biasanya dalam penggunaan telco ni kan, bab panggilan biasanya tak jadi isu sangat. Kat mana-mana kawasan boleh buat panggilan. Cuma kena caj atau tak je. Yang menjadi isu biasanya masalah coverage, kuota data. Setuju tak? Ramai yang melanggan pakej internet hari ini lebih fokus kepada tawaran harga yang murah. Macam-macam boleh dapat ‘FREE’ dengan pakej […]