NAK UBAH HIDUP

Ada yang kata, duit tak penting. Ada duit bukan boleh hidup senang pun. Betul ke? Kalau ada duit pun tak boleh hidup senang, macam mana pula kalau takde duit langsung? Atau duit hanya cukup-cukup makan saja setiap bulan? Paling kesian bila langsung takde duit dan kerap meminjam, hutang sana hutang sini? Yang mana lebih teruk?.. […]

KENAPA INTERNET SLOW

Ada banyak punca kenapa talian internet anda jadi perlahan. Tetapi kebanyakan pengguna akan salahkan pihak telco terus. Bukan nak sebelahi mana-mana pihak. Kalau tak bagus pun saya akan kata tak bagus juga. Ada kes pengguna bertanya kenapa line internetnya slow. Saya nak tergelak je ditanya soalan macam tu. Kenapa? Sebab bukan saya yang guna telefon […]

SALAM MAAL HIJRAH

Ramai yang merancang nak ubah hidup ke arah yang lebih baik. Tapi tak ramai yang berani nak realisasikan apa yang telah dirancang. Tiada orang lain yang dapat bantu mengubah diri kita melainkan kita sendiri yang nak berubah. Tahun berganti tahun, jika masih tiada yang berubah tentang diri kita yakni ke arah yang lebih baik, positif, […]

DI MANA NAK BAYAR BIL

Antara soalan paling popular setiap kali pelanggan nak daftar postpaid redONE adalah di mana nak bayar bil. Ini soalan yang bagus dan semua ejen mesti maklumkan pelanggan masing-masing supaya mereka mudah membayar bil. Di sini saya senaraikan tempat-tempat di mana anda boleh membayar bil redONE postpaid dengan mudah. Ejen sah redONE Kedai / kiosk redONE […]

PALING MURAH

Ramai yang tanya, redONE takde ke pakej postpaid paling murah? Ada. RM8 saja komitmen bulanan. Tapi pakej ni hanya untuk panggilan redONE ke redONE saja. Nak call out ke telco lain boleh jugak. Tapi akan dikenakan caj la. Ayah saya guna pakej redONE RM8 sebulan. Hanya guna untuk call kami anak beranak sahaja sebab yang […]

NAMA ADA BLACKLIST?

Bila nama kita sendiri dah ada rekod blacklist, nak buat apa-apa urusan pun orang dah tak nak percaya lagi dah dengan kita. Ada beberapa sebab kenapa nama boleh jadi blacklist dan salah satunya adalah tidak membayar hutang. See.. Logiknya, kalau rekod lampau ada hutang tertunggak yang masih belum dijelaskan, belum dibayar, nak ke orang berurusan […]

BISNES DARI RUMAH

Klik tajuk untuk baca artikel. Zaman serba maju dan canggih sekarang ni, ada pelbagai produk bersaing hebat antara satu sama lain. Sesetengah produk memerlukan kedai fizikal untuk menggalakkan pengunjung. Tapi macam mana dengan pengunjung yang nak membeli tapi lokasinya jauh? Di sinilah kelebihan berniaga dari rumah secara online. Sama ada part time atau full time. […]